flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада прийняла євроінтеграційний закон про виконання судових рішень

23 вересня 2013, 16:30

 На вимогу опозиції законом встановлено, що Кабінет міністрівне має вплив на прийняття рішення про розмір та порядок виплат за рішенням судів. Також у бюджеті має бути передбачено кошти на такі виплати.

 
Верховна Рада України на засіданні у четвер, 19 вересня ухвалила закон, яким пропонується провести аудит і встановити черговість виплати коштів громадянам за рішенням судів, боржниками за якими є держава. "За" відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень" проголосували 325 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах.
 
Відповідний законопроект є необхідним для подальшої євроінтеграції України. Зазначимо, що прийняття закону було забезпечено у результаті проведення консультацій голів фракцій і знаходження компромісу.
 
На вимогу опозиції законом встановлено, що Кабінет міністрів не має впливу на прийняття рішення про розмір та порядок виплат за рішенням судів. Також у бюджеті має бути передбачено кошти на такі виплати.
 
Окрім того, законом пропонується провести аудит всіх рішень судів, за якими держава заборгувала громадянам кошти і встановити черговість виплати таких коштів.
 
Раніше на ранковому засіданні у четвер, опозиційні фракції відмовились голосувати за запропоновану профільним комітетом редакцію цього закону і парламентарії проголосували за перенесення цього законопроекту на повторне друге читання.
 
Нагадаємо, голова Ради Володимир Рибак запевнив, що Україна виконає свої зобов'язання перед Європейським Союзом і прийме євроінтеграційні закони. Найважливішими з них, за словами Рибака, є законопроекти про прокуратуру, про судоустрій і виборче законодавство