flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про тимчасове обмеження відправлення вихідної поштової кореспонденції Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська

20 липня 2021, 16:50

Повідомлення про тимчасове обмеження

відправлення вихідної поштової кореспонденції

Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська

 

 

Статтею 130 Конституції України гарантовано забезпечення державою  фінансування та належних умов для функціонування судів і діяльності суддів.

Статтею 148 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» закріплено, що фінансування всіх судів в Україні здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України. Функції розпорядника бюджетних коштів щодо місцевих судів здійснюють територіальні управління Державної судової адміністрації України.

Станом на липень 2021 року у Бабушкінському районному суді м. Дніпропетровська відсутня достатня кількість поштових марок для відправки усієї необхідної вихідної поштової кореспонденції суду.

Відповідно до повідомлення, яке оприлюднено на офіційному веб-сайті Територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області, територіальним управлінням обов’язково буде здійснено заходи, щодо забезпеченням безперебійної роботи судів області в межах бюджетних асигнувань після збільшення кошторисних призначень (посилання на повідомлення - https://dp.court.gov.ua/tu04/pres-centr/2/1149738/ ).

У зв’язку з неналежним фінансовим забезпеченням суду та відсутністю достатнього забезпечення поштовими марками, Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська тимчасово обмежує відправку вихідної поштової кореспонденції.

З метою своєчасного повідомлення учасників справ про день та час розгляду справ, а також з метою реалізації процесуальних прав учасників судового процесу, звертаємось з проханням:

- при подачі до суду позовних заяв та інших документів, які підлягають судовому розгляду, надавати письмову згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи номер мобільного телефону;

- при зверненні до суду повідомляти про всі відомі засоби зв’язку (офіційні поштові адреси, адреси електронної пошти, відомі номери телефонів всіх учасників справи);

- отримувати інформацію про дату і час призначення справи до розгляду, а також про стан розгляду справи на офіційному веб-сайті суду в розділі «Стан розгляду справ», а також за номерами телефонів, розміщених на офіційному веб-сайті суду в розділі «Про суд: структура, керівництво, судді»;

- отримувати процесуальні документи електронною поштою через підсистему «Електронний суд»;

- особисто звертатись до суду для отримання паперових копій судових рішень.

 

Про відновлення відправки поштової кореспонденції суду буде повідомлено додатково шляхом оприлюднення відповідної інформації на офіційному веб-сайті Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська.